TÜM HABERLER

Ozan Arslan'dan Yeni Makale

Birinci Dünya Savaşı'nınn sona erişinin 100. yılında, Saint Petersburg Devlet Üniversitesi'nden akademisyenlerin girişimi ve uluslararası yazarların katılımıyla yayınlanan kitapta bölümümüz öğretim üyesi Dr. Ozan Arslan'ın da bir makalesi yer alıyor.

Serhun Al, World Congress for Middle Eastern Studies'e Konuşmacı olarak Katıldı

Bölümümüz öğretim üyesi Dr. Serhun Al bu hafta Sevilla, İspanya'daydı. World Congress for Middle Eastern Studies'e katılan Serhun hocamız, "Between Peace and Conflict: Making Sense of the Kurdish World in Turkey and the Middle East" başlıklı bir sunuş yaptı.

Serhun Al, Ljubljana Üniversitesi'nde Milliyetçilik Kuramları üzerine Konuştu

Bölümümüz öğretim üyelerinden Dr.Serhun AL, Mayıs 2018'de misafir öğretim görevlisi olarak bulunduğu Ljubljana Üniversitesi Sosyal Bilimler Fakültesi'nde Milliyetçilik kuramları üzerine sunuş gerçekleştirdi.

Sıtkı Egeli'den F-35 savaş uçağı analizi

Dr. Egeli F-35 savaş uçakları teslimatının dondurulmasına dair  Middle East Institute'a değerlendirmede bulundu. Egeli'ye göre uçakların teslimatını engellemeye yönelik ABD Kongresi girişiminin temelinde, ABD-Türkiye arasında 2003 yılındaki Irak harekatı sırasında belirginleşen ve günümüze kadar da derinleşerek gelen Ortadoğu'ya yönelik görüş ayrılıkları ile birbirinden giderek ayrışan siyasi hedefler yatıyor.

Sıtkı Egeli'nin #KavramAvcilari Röportajları

CTRS - Center for Turkish Studies'in #KavramAvcilari Projesi kapsamında üniversitemiz öğretim üyesi Dr. Sıtkı Egeli ile gerçekleştirdiği "Füze Savunma Sistemi Nedir" ve "NATO Füze Kalkanı Projesi Nedir?" konulu kısa röportajlar paylaşıma açıldı.

Öğrencilerimizin NATO Kara Komutanlığı Ziyareti

Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler öğrencileri, 14 Mayıs 2018 tarihinde Şirinyer-İzmir'deki NATO LANDCOM - İttifak Kara Komutanlığı karargahını ziyaret ettiler.

1980'ler Türkiye'sinde Şiirde Siyasetin Dönüşümü

Dr. Gülce Başer, 1980'lerden bugüne değişen politikaların Türkiye’de şiiri ve şairleri nasıl etkilediğini kültürel çalışmalar perspektifinden inceleyen bir seminer verdi.

Sıtkı Egeli, Medyascope TV'de S-400 ve Patriot hava savunma sistemlerinin birlikte çalışabilirliğini değerlendirdi.

Ozan Arslan TRT Radyo Haber'de

Bölümümüz öğretim üyesi Dr. Ozan Arslan her Cuma saat 13:15'te TRT Radyo Haber'e konuk olarak uluslararası ilişkiler gündemini değerlendiriyor.