TÜM HABERLER

Öğrencilerimizin NATO Kara Komutanlığı Ziyareti

Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler öğrencileri, 26 Kasım’da Şirinyer-İzmir'deki NATO LANDCOM - İttifak Kara Komutanlığı karargâhını ziyaret etti. Öğrencilerimiz öncelikle kendileri için hazırlanan NATO sunumlarını izledi. Devamındaki tartışma bölümünde,  İttifak’ı ilgilendiren güncel konular ve krizler hakkında NATO yetkililerine sorular yöneltme imkânını buldular. Öğrencilerimize üniversitemiz öğretim üyelerinden Dr. Sıtkı Egeli eşlik etti.

Sıtkı Egeli: “Ukrayna’daki gerilim NATO ile Rusya’yı karşı karşıya getirebilir”

Ukrayna donanmasına ait bir geminin Rus Deniz Kuvvetleri’ne ait savaş gemisi tarafından vurulduğuna dair açıklamayla yeniden alevlenen Ukrayna-Rusya gerilimini ve ilişkilerin nereye evrilebileceğini, bölümümüz öğretim üyesi Dr. Sıtkı Egeli medyascope.tv’ye değerlendirdi.Analizi dinlemek için lütfen tıklayınız

Dr. Sıtkı Egeli Oslo’daki Silahsızlanma Çalıştayında yer aldı

Dr. Sıtkı Egeli, 30 Ekim-1 Kasım’da Oslo’da düzenlenen “21. Yüzyılda Silahlanmanın Kontrolüne Yönelik Yeni Yaklaşımlar“ uluslararası çalıştayına katıldı.

Dr. Egeli'den yeni makale: Türkiye'nin hava ve füze savunma ihtiyacı

Dr. Sıtkı Egeli'nin, Türkiye'nin hava ve füze savunma faaliyetlerini ve programlarını incelediği yeni makalesi, All Azimuth dergisince internet paylaşımına açıldı. Makalenin tam metnine bu linkten ulaşabilirsiniz. (http://www.allazimuth.com/wp-content/uploads/2018/10/Egeli_Air_Missile-Defense_2018.pdf)

Doç.Dr.Alexander Bürgin, 3.Uluslararası Kent Çalışmaları Konferansı’na katıldı.

Bölümümüz öğretim üyesi Doç. Dr. Alexander Bürgin geçen hafta Fransa’nın Strasbourg kentinde düzenlenen 3. Uluslararası Kent Çalışmaları Konferansı’na katıldı. Sunumunda dijitalizasyon ve teknolojik yeniliklerin Avrupa Birliği çevre hukukunun uygulanmasını nasıl etkilediğini tartıştı.

Itır Bağdadi BM Kadın Dostu Kentler Projesi kapsamında yerel yöneticileri bilgilendirme toplantılarına katıldı.

Bölümümüz öğretim görevlisi Itir Bagdadi Birleşmiş Milletler Kadın Dostu Kentler Projesi kapsamında yerel yöneticileri bilgilendirme toplantılarına katıldı. İzmir Valiliği, İzmir Büyükşehir Belediyesi, İzmir Ekonomi Üniversitesi, Dokuz Eylül Üniversitesi ve Ege Üniversitesi’nin ortak olduğu bu projede eğitim verilen 11. ilçemiz Dikili oldu.

Dr. Egeli teknolojik gelişimin etkileri temalı bildiri sundu

Üniversitemiz öğretim üyesi Dr. Sıtkı Egeli, “Dönüşen Uluslararası Sistemde Devletlerin Dünyası” temalı Mülkiye Uluslararası İlişkiler Kongresi’nde bildiri sundu.

Itır Bağdadi, International Perspectives in Education konferansında açılış konuşması yaptı.

Bölümümüz öğretim görevlisi Itır Bağdadi, 12-13 Ekim tarihinde İngiltere’de University of Derby'de düzenlenen International Perspectives in Education konferansında “What can we learn about inclusion and inequality from the feminist movement” başlıklı açılış konuşmasını yapmak için davet edildi.

Dr. Egeli’nin Türk savunma sanayii sunumu

Öğretim üyemiz Dr. Sıtkı Egeli, 21.yy’da Türk Savunma Sanayisi çalıştayında “Türk Savunma Sanayii – Tarihsel Perspektifte Temel Değişkenler ve Etkileri” başlıklı bir sunum yaptı.

Prof. Dr. Cigdem Kentmen Çin, Turkish-German Frontiers of Social Science Symposium’una katıldı.

Bölümümüz öğretim üyesi Prof. Dr. Cigdem Kentmen Çin, geçtiğimiz hafta Koç Üniversitesi’nin daveti ile Turkish-German Frontiers of Social Science Symposium’una katıldı. Bu yıl Almanya’nın Potsdam şehrinde Alexander von Humboldt Vakfı desteğiyle dördüncü kez düzenlenen etkinlikte siyaset, eğitim ve ekonomide “Katılım, Dışlanma ve Hareketlilik” başlıkları tartışıldı.